Lauantaisella SM-liigakierroksella koettiin muutama piristävä yllätys.
Tässä pientä selontekoa kierroksen otteluista.

HPK - SaiPa 1-6 (0-0,0-2,1-4)

SaiPa haki arvokkaat kolme pistettä Rinkelinmäestä. Ottelun avausmaalin viimeisteli Marko Ojanen, joka pelasi toista otteluaan lappeenrantalaisten riveissä. Näin hän sai pisteettömän kautensa poikki. SaiPan tehomiehenä hääräsi Jarkko Immonen, jolle merkittiin peräti kolme maalisyöttöä. Puolustaja Harri Tikkanen keräsi tehot 1+1. SaiPan maalivahti Mikko Strömberg oli oivassa vireessä ja piti ajottain joukkuettaan pystyssä. Eritoten toinen erä, SaiPan kahdesta tekemästä maalista huolimatta, oli kotijoukkueen painostusta ja Strömbergille kirjattiin erässä 17 torjuntaa. Yhteensä torjuntoja kertyi 31, HPK-vahti Mika Oksalle 24.

Ilves - Pelicans 3-5 (0-3,3-0,0-2)

Valmentajan vaihto ei auttanut Ilvestä ainakaan ensimmäisessä ottelussa. Pelicans karkasi jo ensierässä  3-0 -johtoon, mutta  Ilves ei lannistunut. Tupsukorvat nousivat toisessa erässä tasoihin, mutta kolmas oli jälleen Pussinokkien hallintaa. Lahtelaisten onnistujia olivat kaksi maalia tehnyt Olli Julkunen ja Marko Jantunen tehoilla 1+1. Ilveksestä puolustaja Juha Alen merkautti tehot 1+1.

JYP - HIFK 6-4 (3-1,1-1,2-2)

JYP johti ottelua jo kamppailun puolivälissä lukemin 4-1, kunnes IFK heräsi taisteluun mukaan. Puolustaja Pasi Saarinen kavensi kolmannen erän viidennellä minuutilla tilanteeksi 4-3, mutta sitten astui ottelun sankari Riku Rahikainen esiin. Hän viimeisteli kaksi maalia viidessä minuutissa ja ratkaisi ottelun JYP:lle. Neljä minuuttia ennen ottelun päättymistä Jermu Porthenin tekemä kavennusmaali oli vain kosmettiikkaa. Ottelun sankarista ei ole epäselvyyttä. Vaikka neljä maalia valuikin selän taakse, Sinuhe Wallinheimo torjui isännille tärkeän voiton pysäyttäen peräti laukauksen peräti 55 kertaa. Myös IFK-vahti Aleksis Ahlqvist sai tehdä parhaimpansa 36 torjunnallaan.

Kärpät - Blues 1-2 ja (0-1,1-0,0-0,0-1)

Blues haki jatkoaikavoiton Raksilan hallista. Ville Viitaluoma onnistui jatkoajalla ohittamaan hyvin torjuneen Tuomas Tarkin vain reilu minuutti ennen lisäajan päättymistä. Tätä ennen Tarkki oli torjunut jo neljä espoolaisten yritystä jatkoajalla. Kaikkiaan Tarkki torjui 33 kertaa, Bernd Brückler 30 kertaa.

Ässät - Tappara 3-7 (0-2,2-4,1-1)

Kun Janne Ojanen viimeisteli Tapparan 2-0 -maalin ajassa 7.57 nousi hän SM-liigaurallaan 700. tehopisteeseen. Toisessa erässä Ässät kuitenkin tasoitti pelin 2-2:een, mutta sitten nousi Kirvesrinnat jälleen peliin. Neljä maalia runsaassa viidessä minuutissa taittoi Patapaitojen pelin. Juhlittu sankari Ojanen keräsi muhkeat 2+2 tehopistettä. Teemu Nurmi keräsi tehot 1+3, puolustaja Dale Clarke napautti 1+2 ja ruotsalaishyökkääjä Stefan Öhman latasi kaksi maalia.