Ensi vuoden alusta SM-liigan toimitusjohtajana aloittava Jari-Pekka Vuorinen on kokenut kiekkovaikuttaja etupäässä Suomen Jääkiekkoliiton tehtävistä. Vuorinen on ottanut jo nyt kantaa seurojen talouden pitoon.

Seurojen tulisi saada taloutensa kuntoon, että vuosia ahtaalla olleiden liigaseurojen talous kääntyisi voitolliseksi.

- Viime tilikaudella kahdeksan 14 seurasta pääsi plussan puolelle, mutta kuuden seuran tappiot olivat niin rankat, että kokonaisuus oli pakkasen puolella, Vuorinen toteaa YLE urheilun haastattelussa.

Hän ehdottaakin talouden kuntoonlaittamiseksi ns. tasausjärjestelmää. Tässä hänen visioimassaan järjestelmässä seurat, joiden palkkamenot ylittävät kokonaisliikevaihdosta yli 50 prosentin, joutuisi maksamaan veroa SM-liigalle. Liiga sitten kohdentaisi tämän ns. eliittiveron seuroille, jotka eivät ylittäisi tätä kipurajaa.

Tammikuussa puikkoihin astuva Vuorinen olisi valmis myös keinotekoisten välisarjojen poistamiseen. 14 SM-liigajoukkuetta pelaisivat nelikertaisen sarjan ja näin otteluita kertyisi 52 joukkuetta kohden.
Uuden malliehdotelman mukaan SM-liigaseurat saisivat jatkossa pitää hankkimansa pudotuspelituotot itsellään.

Kaikki pudotuspelivaiheet ratkottaisiin NHL:n tyyliin paras seitsemästä -järjestelmällä eli neljällä voitolla jatkoon.

Liigakarsintojen suhteen Vuorinen on skeptinen. Sitä vastoin liigan häntäpään joukkueet ja Mestiksen kärkiporukat voisivat pelata ns. tasonmittausotteluita. Täten nousu Mestis-seuralle olisi pitkällä aikajänteellä mahdollista. Nimenomaan pitkällä aikajänteellä, sillä tasonmittaus tehtäisiin usean vuoden ajan, ja siinä Mestis-jengit saisivat hankittua ns. kiinnityksiä liigaan.