Blues - Lukko
Blues on päässyt viimeisissä otteluissaan hyvään vireeseen. Viimeisestä viidestä ottelusta on päättynyt peräti neljä espoolaisten voittoon. Ulkomaalaisvahvistukset Martin Kariya ja Ladislav Kohn ovat olleet otteluissa hyvässä vireessä. Kovin odotuksiin kauteen lähtenyt raumalaisryhmä on voittanut kolme viimeisestä viidestä ottelusta. Pistepörssiä hallitseva Josef Straka on ollut kaikki kaikessa kettulaumalle. Eikä ole mitään syytä epäillä, että tahti hyytyisi.

HPK - Pelicans
Syyskauden piristysruiske Pelicans matkaa Hämeenlinnaan pienessä alavireessä. Vain yksi viidestä viimeisestä ottelusta on päättynyt lahtelaisten voittoon. Lahden Bobby Orriksi ristitty Anssi Salmela jatkaa huimapäisiä otteitaan. Jos Pelicansilla on hieman takkuillut, sitä vastoin HPK on saamassa peliään käyntiin. Viimeiset neljä ottelua HPK on kyennyt voittamaan varsinaisella peliajalla. Kauden sensaatioksi povatun Juuso Hietasen on nostanut selkeästi profiiliaan, jos pisteitä katsoo. Viimeisessä viidessä ottelussa on syntynyt kolme maalia ja kolme syöttöä, joka on melkoinen määrä puolustajanuorukaiselle.

Jokerit - Ilves
Ilveksessä eletään hektisiä hetkiä, kun 75-vuotiskausi ei ole sujunut lainkaan ennakkopiirustusten mukaisesti. Helppoa ei tule olemaan nytkään kun vastaan asettuu sarjan kärkipään joukkue Jokerit.
Pienen taantumajakson jälkeen Kim Hirschovits on löytänyt jälleen pistejyvän, sillä viimeisessä viidessä ottelussa on syntynyt tehot 1+7= 8. Myös ykkössentteri, aloitusspesialisti Petri Pakaslahti on kunnostautunut viime otteluissa tehoilla 2+6=8.

KalPa - HIFK
Cory Murphyn ja monen muun tähdittämä IFK suunnistaa Savoon sarjajumbo KalPan vieraaksi. Kuopiolaiset ovat saaneet 17 ottelussa vain 13 pistettä, eikä valmentajan vaihtokaan suurta helpotusta ole tuonut, vaikka toissa kierroksella Pelicans kaatui vieraissa luvuin 4-1. IFK tarvitsee tasaisuutta vieraspeleihinsä, sillä kahdeksta ottelusta voittoja on tullut neljä ja tappiota neljä.

SaiPa - Kärpät
Kärpät pelaa huimaa putkea, sillä viimeiset 14 ottelua on päättynyt oululaisten voittoon. Tappiosarakkeessa on kummittelee vain kaksi tappiota, joista toisen on aiheuttanut lappeenrantalaiset Oulun vierailulla. Kamppailu päättyi 5-4 rangaistuslaukauskilpailun jälkeen SaiPan eduksi. SaiPakin kuuluu kauden positiivisiin yllättäjiin, sillä tämänhetkinen kuudes sija on juuri sitä, mihin saimaalaiset voivat korkeimmillaan yltää.

Tappara - TPS
Tappara sai alkuvaikeuksien jälkeen pelinsä kulkemaan, kun selkeänä ykkösmaalivahtina kauteen lähtenyt Mika Lehto istutettiin penkille. Kuherruskuukausi Tommi Nikkilän kanssa kesti puolentusinaa ottelua, mutta jälleen edessä on samat ongelmat. Viimeisestä viidestä ottelusta kirvesrinnat ovat pystyneet voittamaan vain yhden. Hannu Jortikan alaisuudessa pelaava TPS-lauma on saanut sitä vastoin pelinsä kulkemaan alkuvaikeuksien jälkeen. Ottelu on mielenkiintoinen siinäkin mielessä, että Tampereella palaa Tapparafanien ylistämä Marko Mäkinen, tosin tällä kertaa TPS-paidassa.

Ässät - JYP
Kolmen ottelun tappioputkissa rimpuilevat porilaiset ja jyväskyläläiset kohtaavat toisensa. Toisen joukkueista tappioputkista poksahtaa poikki, mutta kumman? Jyväskylässä kiehuu, kun joukkueen kapteeni Tommi Kovanen päätti jättää joukkueen, koska ei saanut irti itsestään kaikkea. Miten tämä tulee vaikuttamaan ahdingossa taapertavaan joukkueeseen? Siitä saadaan osviittaa tänään.