Venäjä-tappion jälkeen Suomi onnistui kaatamaan Karjala-turnauksessa Tshekin vähämaalisessa ottelussa 2-1 (0-0,1-0,1-1).

Maalinteon toisessa erässä aloitti Sean Bergenheim, joka pääsi A-J Niemen laukauksen reboundiin. Tshekkien maalivahti Roman Cechmanek torjui kiekon mailallaan, mutta maalin sisäpuolelta. Ottelun erotuomari Aleksander Polyakov kävi tarkastamassa maalinsynnyn maalikamerasta vasta seuraavan pelikatkon aikana, eikä katkaissut peliä välittömästi. Tästä Bergenheim tietysti kimpaantui ja näytti kutsuvasti puhelimelle menoa. Onneksi Polyakov otti vinkistä vaarin seuraavan pelikatkon aikana. Suomen ylivoimamaalin ajaksi merkittiin siten 36.10.

Jo kahdeksaa minuuttia aikaisemmin Suomelle tarjottiin oiva tilaisuus johto-osumaan, kun Tomi Kallio pääsi kokeilemaan maalintekoa rangaistuslaukauksesta. Ponnettomaksi jäänyt yritys viuhui vasemmalta yli Tshekkimaalin ilman, että Cechmanekin olisi tarvinnut ryhtyä torjuntatöihin.

Kolmannen erän puolessavälissä Petri Kontiola pääsi ohjaamaan maalinedusruuhkasta kiekon toisen kerran Tshekkimaaliin. Mainion syötön hänelle tarjoili maalin takaa Jani Rita.

Tshekkiläiset pääsivät kaventamaan vain neljä sekuntia ennen ottelun päättymistä. Tshekki oli ottanut maalivahtinsa pois ja kun suomalaisilla oli kaksi pelaajaa jäähyaitiossa, pääsivät vierailijat myllyttämään kuudella kolmea vastaan. Hässäkän päätteeksi Lukossa tällä kaudella pelaava Josef Straka nosti kiekon hallitusti oikeaan yläkulmaan.