Pelicans - Ilves 3 - 4 (2-1,1-3,0-0)

Illan kokoonpanoista:

Pelicans: Lasaretissa olivat polvivaivainen Toni Koivunen ja nivusta pitelevä maalivahti Tommi Satosaari. Lisäksi kokoonpanon ulkopuolelle oli jäänyt Leo Komarov. Syytä hänen poissaoloonsa ei kerrottu. Muutoin kokoonpanossa ei ihmeellisyyksiä ilmennyt.

Ilves: 27-vuotias tshekkilaituri Radek Duda ja 18-vuotias puolustaja Antti Savolainen debytoivat Ilveksen riveissä. Sormivamman takia sivussa ollut konkarihyökkääjä Raimo Helminen palasi takaisin tupsupaitojen riveihin. Sitä vastoin Ilveksen sairaslistalle jäivät maalivahti Riku Helenius (olkapää), Tomi Hirvonen (polvi), Perttu Lindgren (nilkka), Juho Mielonen (olkapää) ja tuoreimpana potilaana puolustaja Teppo Tuomanen (lonkka). Joukkueeseen liittyvä Jyrki Lumme ei pelannut vielä tänään.

Itse ottelusta: Ilves nousi ottelun voittajaksi toisen erän kahdella ylivoimamaalilla. Pelicans johti ottelua peräti kolme kertaa (1-0, 2-1 ja 3-2), mutta sekään ei tuonut voittoa. Ilveksen tehopelaaja oli Mikko Peltola kahdella maalillaan, mutta myös joukkueeseen liittynyt Radek Duda onnistui hyvin kahdella maalisyötöllään. Myös Vesa Viitakoski merkkautti kaksi maaliin johtanutta syöttöä. Pelicansista Karo Koivunen keräsi tehot 1+1.

TPS - Lukko 5-2 (2-0,1-1,2-1)

Illan kokoonpanoista:


TPS:  Varamaalivahtina  debytoi  kolme viikkoa sitten  19 vuotta  täyttänyt  Jesse Kosonen.  Nilkkavaivainen Matti Aho ja selkää poteva  Arttu Virtanen ovat ainoat poissaolijat  vammojen takia.  Tämän lisäksi Mikko Pukka puuttui kokoonpanosta.

Lukko:  Raumalaisilla ei ole lainkaan sairaslistalla pelaajia.  Vain  runkopelaajista puolustaja Tuukka Mäkelä on pudonnut rosterin ulkopuolelle.


Itse ottelusta:
Lukon ahdinko jatkuu... eli ei mitään uutta tämän taivaan alla. TPS kaatui ennen kaikkea Kai Nurmisen (2+1) vahvan panoksen ansiosta. Myös maalivahti Jani Hurme oli mies paikallaan torjuen 29 kertaa. Jos Lukon tahti ei käänny, joutuu seurajohto alkaa miettimään uusia ratkaisuja... pelaajien ja valmentajankin suhteen.